Rakan Pak Udak

Tolong Klik Iklan Ni ~ Terima Kasih

PENAFIAN: Blog ini sekadar perkongsian idea dan informasi. Sebarang penulisan adalah pendapat dan tidak semestinya ia patut dijadikan panduan. Disisi lain pendapat penulis boleh berubah dan tidak semestinya kekal. Gambar didalam blog ini adalah hak milik peribadi penulis dan selainnya akan dinyatakan sumbernya. Udak Dilah amat menghargai karya asli orang lain dan menentang plagiarism. Iklan-iklan yang dipaparkan bukan hakmilik udakdilah.blogspot.com dan sebarang masalah perlu dirujuk kepada pemiliknya. Udak Dilah tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau masalah yang ditanggung selepas menggunakan pendapat, bahan-bahan di dalam blog ini. Sekiranya ada info yang dirasakan berguna dan bermanfaat, bolehlah dipanjangkan untuk perkongsian bersama, copy paste dibenarkan untuk tujuan ini. Harap maklum.

Friday, January 27, 2012

Bila Suami Ke Dapur ~ Tempoyak Goreng SemuanMiri sekarang tengah musim Semuan iaitu sejenis udang kecil tapi bukan udang geragau (bubok).  Hargapun berpatutan hanya RM6.00 sekilo.  Kebetulan pulak baru je lepas musim durian jadi adalah sikit stok tempoyak kat rumah.  Semuan yang masih fresh ni sedab betul dicampur dengan tempoyak untuk dijadikan 'Tempoyak Goreng Semuan".  Inilah menu yang boleh membuka selera bila waktu makan malam.  Lauk ayam dan daging dah bosan nak makan.  Usia semakin tua dan keinginan semakin terbatas dan terhad.   Selamat berhujung minggu.

2 comments:

  1. UISH..TERLIUR NANGGA TEMPOYAK TOK..WALAUPUN KMK X PANDEY MAKAN..HEHE

    ReplyDelete
  2. Bui Junaidi: Terima kasih singgah sitok. Eeee nan nyaman tempoyak goreng ya....Rasa-rasa nak molah lagik pake pagi kelak. Makan dengan nasik Aruk.

    ReplyDelete

Entri Menarik Dari Blogers Seangkatan

Sponsor