Rakan Pak Udak

Tolong Klik Iklan Ni ~ Terima Kasih

PENAFIAN: Blog ini sekadar perkongsian idea dan informasi. Sebarang penulisan adalah pendapat dan tidak semestinya ia patut dijadikan panduan. Disisi lain pendapat penulis boleh berubah dan tidak semestinya kekal. Gambar didalam blog ini adalah hak milik peribadi penulis dan selainnya akan dinyatakan sumbernya. Udak Dilah amat menghargai karya asli orang lain dan menentang plagiarism. Iklan-iklan yang dipaparkan bukan hakmilik udakdilah.blogspot.com dan sebarang masalah perlu dirujuk kepada pemiliknya. Udak Dilah tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau masalah yang ditanggung selepas menggunakan pendapat, bahan-bahan di dalam blog ini. Sekiranya ada info yang dirasakan berguna dan bermanfaat, bolehlah dipanjangkan untuk perkongsian bersama, copy paste dibenarkan untuk tujuan ini. Harap maklum.

Saturday, January 28, 2012

Bila Suami Ke Dapur ~ Nasi Goreng Dabai



Alhamdulillah inilah menu pagi ni ~ Nasi Goreng Dabai dan telur mata.  Dabai tu Pak Udak beli semalam dan dikatakan dari Lawas.  Kalau di Sarawak ni hanya ada dua tempat pengeluar dabai yang terbesar iaitu Sibu dan Lawas. Kat tempat-tempat lain pun ada juga cuma taklah sebanyak di dua buah tempat ni.  Kalau nak tahu lebih lanjut tentang buah dabai sila ke SINI.  Kalau nak buat nasi goreng dabai, pastikan buah dabai tu sudah di rendam dengan air panas dan isinya telah lembut.  Kalau guna yang baru ambil dari atas pokok memang keraslah buah tu dan ambik masa lama nak memasak.  Apa specialnya Nasi Goreng Dabai ni ialah Aroma Dabai yang berlemak serta warnanya yang cantik cukup menjadikan nasi goreng tersebut lebih sedap dari biasa.  Selamat berhujung minggu.

 

No comments:

Post a Comment

Entri Menarik Dari Blogers Seangkatan

Sponsor