Rakan Pak Udak

Tolong Klik Iklan Ni ~ Terima Kasih

PENAFIAN: Blog ini sekadar perkongsian idea dan informasi. Sebarang penulisan adalah pendapat dan tidak semestinya ia patut dijadikan panduan. Disisi lain pendapat penulis boleh berubah dan tidak semestinya kekal. Gambar didalam blog ini adalah hak milik peribadi penulis dan selainnya akan dinyatakan sumbernya. Udak Dilah amat menghargai karya asli orang lain dan menentang plagiarism. Iklan-iklan yang dipaparkan bukan hakmilik udakdilah.blogspot.com dan sebarang masalah perlu dirujuk kepada pemiliknya. Udak Dilah tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau masalah yang ditanggung selepas menggunakan pendapat, bahan-bahan di dalam blog ini. Sekiranya ada info yang dirasakan berguna dan bermanfaat, bolehlah dipanjangkan untuk perkongsian bersama, copy paste dibenarkan untuk tujuan ini. Harap maklum.

Wednesday, December 21, 2011

My 4th Anniversary with Norliza Bt Abdul Razak


Dan tiap-tiap jenis Kami ciptakan berpasangan, supaya Kami dan mengingati (kekuasaan Kami dan mentauhidkan Kami). (Surah adz-Dzaariyaat : 49)21.12.2011 ~ Alhamduillah hari ni genap 4 tahun usia perkahwinan yang Pak Udak bina bersama Cikgu Norliza Bt Abdul Razak pada 21.12.2007.  Dengan sekali lafaz, dia jadi miliku.  Itulah yang dinamakan jodoh. Masa tu Pak Udak baru je lepas habis study Master Pendidikan di UPM.  Tahun 2007 memang tahun yang bermakna sebab dapat master dan isteri.


Selama 4 tahun bersama membina keluarga.  Kami dikurniakan seorang cahaya mata pada 8.5.2009.  Insyaallah kalau ada rezeki 2012 akan menyusu seorang lagi.  Kelahiran pertama ini cukup lama, mendebarkan dan mencemaskan sebab dari pukul 6 petang masuk wad bersalin hingga 4.00 pagi keesokannya baru bersalin itupun selepas melalui proses yang cukup mendebarkan "emergency operation" kerana tekanan jantung baby semakin lemah. Alhamdulillah sebelum subuh semuanya selamat.  


Inilah buah hati kami ~ Dania Nur Alesha~ Pengikat kasih, penyambung tradisi, umat Nabi Muhammad S.W.A dan semoga akan menjadi insan yang kenal dan dekat pada Allah.  "Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami) dan jadikanlah kami imam kepada orang-orang yang bertaqwa." ~ Surah Al-Furqan Ayat 74.  Amin.  Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadamu)."  (46:15) 


"My Lord! Grant me the power and ability that I may be grateful for Your Favour which You have bestowed upon me and upon my parents, and that I may do righteous good deeds, such as please You, and make my off-spring good. Truly, I have turned to You in repentance, and truly, I am one of the Muslims (submitting to Your Will)." (46:15).


No comments:

Post a Comment

Entri Menarik Dari Blogers Seangkatan

Sponsor