Rakan Pak Udak

Tolong Klik Iklan Ni ~ Terima Kasih

PENAFIAN: Blog ini sekadar perkongsian idea dan informasi. Sebarang penulisan adalah pendapat dan tidak semestinya ia patut dijadikan panduan. Disisi lain pendapat penulis boleh berubah dan tidak semestinya kekal. Gambar didalam blog ini adalah hak milik peribadi penulis dan selainnya akan dinyatakan sumbernya. Udak Dilah amat menghargai karya asli orang lain dan menentang plagiarism. Iklan-iklan yang dipaparkan bukan hakmilik udakdilah.blogspot.com dan sebarang masalah perlu dirujuk kepada pemiliknya. Udak Dilah tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau masalah yang ditanggung selepas menggunakan pendapat, bahan-bahan di dalam blog ini. Sekiranya ada info yang dirasakan berguna dan bermanfaat, bolehlah dipanjangkan untuk perkongsian bersama, copy paste dibenarkan untuk tujuan ini. Harap maklum.

Sunday, December 11, 2011

Mount Kinabalu ~ The Top 5 highest mountain in South East Asia.


Kinabalu View dari Desa Dairy Farm

JELAJAH SABAH 2011~Fakta Geografi Malaysia wajar diubah kerana Gunung Kinabalu bukan yang tertinggi di Asia Tenggara tetapi "Top 5" atau No.5 tertinggi selepas Hkakabo Razi, Burma (5881m), Puncak Jaya, Indonesia (5030m), Trikora, Indonesia (4751m), Mandala, Indonesia (4701m) dan Kinabalu, Malaysia (4095m).  

Kinabau View dari Pekan Kundasang

Namun bagi Pak Udak, walaupun Kinabalu bukan tertinggi itu bukan masalah.  Yang penting kita mensyukuri pemberiaan Allah dan menjaganya dengan sebaik-baiknya.  Tanpa Kinabalu mana mungkin Kundasang dan Ranau boleh terus hidup dan terus menerus dilawati oleh beribu manusia setiap bulan dan jutaan manusia setiap tahun.  Indahnya Malaysiaku.

No comments:

Post a Comment

Entri Menarik Dari Blogers Seangkatan

Sponsor