Rakan Pak Udak

Tolong Klik Iklan Ni ~ Terima Kasih

PENAFIAN: Blog ini sekadar perkongsian idea dan informasi. Sebarang penulisan adalah pendapat dan tidak semestinya ia patut dijadikan panduan. Disisi lain pendapat penulis boleh berubah dan tidak semestinya kekal. Gambar didalam blog ini adalah hak milik peribadi penulis dan selainnya akan dinyatakan sumbernya. Udak Dilah amat menghargai karya asli orang lain dan menentang plagiarism. Iklan-iklan yang dipaparkan bukan hakmilik udakdilah.blogspot.com dan sebarang masalah perlu dirujuk kepada pemiliknya. Udak Dilah tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau masalah yang ditanggung selepas menggunakan pendapat, bahan-bahan di dalam blog ini. Sekiranya ada info yang dirasakan berguna dan bermanfaat, bolehlah dipanjangkan untuk perkongsian bersama, copy paste dibenarkan untuk tujuan ini. Harap maklum.

Sunday, December 4, 2011

Borneo Exotic Food: Hati Buyah


Hati Buyah Pak Udak

4.11.2011 ~ Pernah dengar ka "Hati Buyah".  Kalau kat Miri dan Brunei, Hati buyah ni cukup terkenal.  Asalnya hati buyah ni dibuat dari limpa lembu.  Selepas direbus, limpa lembu tu digoreng bersama rempah dan kicap.  Kalau di Miri ada kat Pasar Malam Seberkas.  Kalau kat semenanjung hati buyah ni orang biasa goreng gitu je dan dimakan dengan sambal.  Goreng bersama chili pun ada jugak.  Tapi kalau kat Miri dan Brunei biasa goreng berkicap je.  Sedap betul.  Pak Udak petang ni buat Hati Buyah.  Tak payah beli kat Pasar Malam sebab Pak Udak pun reti macam mana nak buat.

3 comments:

Entri Menarik Dari Blogers Seangkatan

Sponsor