Rakan Pak Udak

Tolong Klik Iklan Ni ~ Terima Kasih

PENAFIAN: Blog ini sekadar perkongsian idea dan informasi. Sebarang penulisan adalah pendapat dan tidak semestinya ia patut dijadikan panduan. Disisi lain pendapat penulis boleh berubah dan tidak semestinya kekal. Gambar didalam blog ini adalah hak milik peribadi penulis dan selainnya akan dinyatakan sumbernya. Udak Dilah amat menghargai karya asli orang lain dan menentang plagiarism. Iklan-iklan yang dipaparkan bukan hakmilik udakdilah.blogspot.com dan sebarang masalah perlu dirujuk kepada pemiliknya. Udak Dilah tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau masalah yang ditanggung selepas menggunakan pendapat, bahan-bahan di dalam blog ini. Sekiranya ada info yang dirasakan berguna dan bermanfaat, bolehlah dipanjangkan untuk perkongsian bersama, copy paste dibenarkan untuk tujuan ini. Harap maklum.

Tuesday, September 6, 2011

Sarawak Typical Dishes: Laksa Sarawak


Alhamdulillah selesai sudah raya bersama pelajar atau bakal guru dari IPGM Sarawak.  Menu malam ni kami buat laksa Sarawak....Yang penting sekali paste mestilah halal.  Janganlah beli sembarangan sebab kita tak tahu asal-usulnya..Kalau nak beli cari paste yang ada jenama Haji Manan.  RM 4.60 sebungkus. Kalau untuk enam orang sebungkus 200gm ni cukup. 

 
Cara nak buat mudah sangat.  Buka paste tu dan ada resepi kat dalam.  Baca je dan buat.  Kalau nak sedap letaklah udang galah yang besar atau udang harimau.   Belacan dan limau jangan lupa untuk kasi kaw laksa kita tu.  
 
Komen dari kawan-kawan dan isteri ~ Nyaman...Lepas ni nak masak Mee Hoon Belacan lah pulak...Raya kat rumah Pak Udak edisi semenanjung.....

No comments:

Post a Comment

Entri Menarik Dari Blogers Seangkatan

Sponsor