Rakan Pak Udak

Tolong Klik Iklan Ni ~ Terima Kasih

PENAFIAN: Blog ini sekadar perkongsian idea dan informasi. Sebarang penulisan adalah pendapat dan tidak semestinya ia patut dijadikan panduan. Disisi lain pendapat penulis boleh berubah dan tidak semestinya kekal. Gambar didalam blog ini adalah hak milik peribadi penulis dan selainnya akan dinyatakan sumbernya. Udak Dilah amat menghargai karya asli orang lain dan menentang plagiarism. Iklan-iklan yang dipaparkan bukan hakmilik udakdilah.blogspot.com dan sebarang masalah perlu dirujuk kepada pemiliknya. Udak Dilah tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau masalah yang ditanggung selepas menggunakan pendapat, bahan-bahan di dalam blog ini. Sekiranya ada info yang dirasakan berguna dan bermanfaat, bolehlah dipanjangkan untuk perkongsian bersama, copy paste dibenarkan untuk tujuan ini. Harap maklum.

Sunday, September 25, 2011

Buah Cempedak & Cucur Cempedak
25-09-2011 ~ Semalam kami sekeluarga ke Pantai Bungai Bekenu...Kebetulan pulak terjumpa buah cempedak yang dah masak di jual kat situ. Hargapun kira ok ~ RM5.00 untuk dua biji. Bila buka pagi ni tadi memang puas hati. Isinya kuning keemasan.  Sesuai sangat untuk dimakan atau dibuat cucur cempedak.  Awal-awal lagi Pak Udak dah pergi kedai cari tepung beras. Nasib kedai kat Pusat Halal Piasau tu dah bukak..Harapkan kedai lain semua masih tutup.  Lepas tu apalagi terus Pak Udak buat Cucur Cempedak...Inilah hasilnya ~


Cucur cempedak ni kalau beli kat kedai 3 biji je seringgti (sikit dan tak sedapt.  Kalau Pak Udak nak beli paling kurangpun RM5.00.  Elok buat sendiri.  Bijinya pulak nanti petang boleh direbus.   Cucur Cempedak dan Kopi O emmmmmm betul-betul menghidupkan hujung minggu Pak Udak.

No comments:

Post a Comment

Entri Menarik Dari Blogers Seangkatan

Sponsor