Rakan Pak Udak

Tolong Klik Iklan Ni ~ Terima Kasih

PENAFIAN: Blog ini sekadar perkongsian idea dan informasi. Sebarang penulisan adalah pendapat dan tidak semestinya ia patut dijadikan panduan. Disisi lain pendapat penulis boleh berubah dan tidak semestinya kekal. Gambar didalam blog ini adalah hak milik peribadi penulis dan selainnya akan dinyatakan sumbernya. Udak Dilah amat menghargai karya asli orang lain dan menentang plagiarism. Iklan-iklan yang dipaparkan bukan hakmilik udakdilah.blogspot.com dan sebarang masalah perlu dirujuk kepada pemiliknya. Udak Dilah tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau masalah yang ditanggung selepas menggunakan pendapat, bahan-bahan di dalam blog ini. Sekiranya ada info yang dirasakan berguna dan bermanfaat, bolehlah dipanjangkan untuk perkongsian bersama, copy paste dibenarkan untuk tujuan ini. Harap maklum.

Tuesday, March 20, 2012

Bila Isteri Memasak: Sotong Ala PattayaMenu petang ni Sotong Ala Pattaya yang dimasak oleh isteri Pak Udak.  Sotong besar bertelur ni kami beli di KK hari tu.  RM10 sekilo.  Mana nak cari sotong besar yang fresh macam tu kat Miri. Kalau adapun harganya mahal sekali.  Menu ni mama ambil dari Buku Resepi - Rasa.  Senang je nak masak.  Betul kata orang, selepas masakan emak  paling sedap adalah masakan isteri.  Selamat menjamu selera.

2 comments:

  1. wah, dah ada buku Rasa..hehe..utk taun kmk dah kumpul dari bulan 1 sampei bulan 4 pun, suma best2..mun lum beli, gi beli cepat2..mun da masa polah apam polkadot bang..

    ReplyDelete
  2. Hahaha nak murah jak deng...Ada kat pasar malam.
    lom ada pekakas pake molah apam polkadot..

    ReplyDelete

Entri Menarik Dari Blogers Seangkatan

Sponsor