Saturday, February 4, 2012

Homemade Cendol

Homemade Cendol

Alhamdulillah, kali ni cendol Pak Udak menjadi.  Habis ikut resepi orang kat internet tapi semua takleh pakai.. Bila Pak udak buat postmortem kat hasil cendol yang sebelum ni baru Pak Udak sedar yang rupa-rupanya teknik yang diberi tu salah  Lepas je dapat idea terus je Pak Udak buat tadi dan inilah hasilnya.  Cantik, tak patah dan isinya sedap.  

Ini Hasilnya ~ Cendol Susu

Sebenarnya cendol ni sedap dimakan kalau ada campur dengan Gula Apong (Gula Melaka).  Malam ni tak sempat nak cari.  Esok je la...Apapun nak buat cendol ni punyalah mudah, tak payah pakai air kapur atau air alkali atau kena masak dulu dalam belanga.  Yang penting faham teknik penyediaannya insyaallah menjadi.  Resepi cendol ni nanti-nantilah Pak Udak post.


No comments:

Post a Comment