Friday, January 27, 2012

Bila Suami Ke Dapur ~ Tempoyak Goreng Semuan


Miri sekarang tengah musim Semuan iaitu sejenis udang kecil tapi bukan udang geragau (bubok).  Hargapun berpatutan hanya RM6.00 sekilo.  Kebetulan pulak baru je lepas musim durian jadi adalah sikit stok tempoyak kat rumah.  Semuan yang masih fresh ni sedab betul dicampur dengan tempoyak untuk dijadikan 'Tempoyak Goreng Semuan".  Inilah menu yang boleh membuka selera bila waktu makan malam.  Lauk ayam dan daging dah bosan nak makan.  Usia semakin tua dan keinginan semakin terbatas dan terhad.   Selamat berhujung minggu.

2 comments:

  1. UISH..TERLIUR NANGGA TEMPOYAK TOK..WALAUPUN KMK X PANDEY MAKAN..HEHE

    ReplyDelete
  2. Bui Junaidi: Terima kasih singgah sitok. Eeee nan nyaman tempoyak goreng ya....Rasa-rasa nak molah lagik pake pagi kelak. Makan dengan nasik Aruk.

    ReplyDelete