Tuesday, September 6, 2011

Sarawak Typical Dishes: Laksa Sarawak

Alhamdulillah selesai sudah raya bersama pelajar atau bakal guru dari IPGM Sarawak.  Menu malam ni kami buat laksa Sarawak....Yang penting sekali paste mestilah halal.  Janganlah beli sembarangan sebab kita tak tahu asal-usulnya..Kalau nak beli cari paste yang ada jenama Haji Manan.  RM 4.60 sebungkus. Kalau untuk enam orang sebungkus 200gm ni cukup. 

 
Cara nak buat mudah sangat.  Buka paste tu dan ada resepi kat dalam.  Baca je dan buat.  Kalau nak sedap letaklah udang galah yang besar atau udang harimau.   Belacan dan limau jangan lupa untuk kasi kaw laksa kita tu.  
 
Komen dari kawan-kawan dan isteri ~ Nyaman...Lepas ni nak masak Mee Hoon Belacan lah pulak...Raya kat rumah Pak Udak edisi semenanjung.....

No comments:

Post a Comment